Вивчення електрохімічними методами антиоксидаційної активності екстрактів м’яти

Natalia Sazhina, Vyacheslav Misin and Elena Korotkova
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht05.01.013
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf185.91 KB
Abstract: 
За допомогою двох електрохімічних методів (амперометричних і вольтамперометричних) визначено у водному екстракті м’яти перцевої (Mentha piperita L.) загальну кількість антиоксидантів та їх активність по відношенню до кисню і його радикалів. Досліджені механізми взаємодії антиоксидантів з киснем та його радикалами.
References: 

[1] Burlakova E. (Ed.): Bioantioxidanty: Vchera, Segodnya, Zavtra. Nauka, Moskwa 1992.
[2] Dillard C. and German J.: J. Sci. Food Agric., 2000, 80, 1744.
[3] Dudchenko L., Kozjakov A. and Krivenko V.: Prjano-Aromatiheskie i Prjano-Vkusovie Rasteniya. Naukova dumka, Kyiv 1989.
[4] Proestos C., Chorianopoulos N., Nychas G.-J. and Komaitis M.: J. Agric. Food Chem., 2005, 53, 1190.
[5] Autoui Ali K., Mansouri A., Boskou G. and Refalas P.: Food Chem., 2005, 89, 27.
[6] Katalinic V., Vilos M., Kulisic T. and Jukic M.: Food Chem., 2006, 94, 550.
[7] Misin V., Sazhina N., Zavjalov A. and Yashin J.: Khim. Rastit. Syr’ya, 2009, 4, 127.
[8] Jashin A., Jashin J., Chernousova N. and Pahomov V.: Pivo i Napitki, 2004, 6, 44.
[9] Yashin A.: Ross. Khim. Zh., 2008, LII, 130.
[10] Korotkova E., Karbainov Y. and Avramchik O.: Anal. & Bioanal. Chem., 2003, 375, 465.
[11] Korotkova E., Avramchik O., Angelov T. and Karbainov Y.: Electrochim. Acta, 2005, 51, 324.
[12] Handbook of Chemistry and Physics. 71st edition. CRC Press, Ann Arbon, Michigan 1990.
[13] Korotkova E.: Doctoral thesis, Тоmsk, Russia 2009.