Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Антиоксидантний потенціал нових фенольних похідних: комп‘ютерний аналіз

Dinesh R. Pandithavidana1, Kushani S. K. Hewage1
Affiliation: 
Department of Chemistry, Faculty of Science, University of Kelaniya, Kelaniya 11600, Sri Lanka dinesh@kln.ac.lk
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht14.04.448
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf300.14 KB
Abstract: 
Для розроблення похідних фенольних антиоксидантів застосовані розрахунки згідно теорії функціоналу густини. Детально проаналізовано ентальпії реакцій відносно різних механізмів первинної антиоксидантної дії. Розраховано вплив електронних донорів, орто-, мета- та пара-положень замісників, аллільного спряження та димеризації на антиоксидантну активність розроблених фенольних сполук.
References: 

[1] Lobo V., Patil A., Phatak A., Chandra N.: Pharm. Rev., 2010, 4, 118. https://doi.org/10.4103/0973-7847.70902
[2] Nimse S., Pal D.: RSC Adv., 2015, 5, 27986. https://doi.org/10.1039/C4RA13315C
[3] Brewer M.: Rev. Food Sci. Food Saf., 2011, 10, 221. https://doi.org/10.1111/j.1541-4337.2011.00156.x
[4] Dizdaroglu M.: Mutat Res. DNAging., 1992, 275, 331. https://doi.org/10.1016/0921-8734(92)90036-O
[5] Mohajeri S., Asemani S.: J. Mol. Struct., 2009, 930, 15. https://doi.org/10.1016/j.molstruc.2009.04.031
[6] Skorna P., Rimarcík J., Poliak P. et al.: Comp. Theor. Chem., 2016, 1077, 32. https://doi.org/10.1016/j.comptc.2015.10.010
[7] Pandithavidana D., Jayawardana S.: Molecules, 2019, 24, 1646. https://doi.org/10.3390/molecules24091646
[8] Mazzone G., Russo N., Toscano M.: Comp. Theor. Chem., 2016, 1077, 39. https://doi.org/10.1016/j.comptc.2015.10.011
[9] Borgohain R., Guha A., Pratihar S., Handique J.: Comp. Theor. Chem., 2015, 1060, 17. https://doi.org/10.1016/j.comptc.2015.02.014
[10] Mulder P., Saastad O., Griller D.: J. Am. Chem. Soc., 1988, 110, 4090. https://doi.org/10.1021/ja00220a088
[11] Bordwell F., Zhang X., Satish A., Cheng J.: J. Am. Chem. Soc., 1994, 116, 6605. https://doi.org/10.1021/ja00094a015
[12] Lind J., Shen X., Eriksen T., Merenyi G.: J. Am. Chem. Soc., 1990, 112, 479. https://doi.org/10.1021/ja00158a002
[13] Bordwell F., Cheng J.: J. Am. Chem. Soc., 1991, 113, 1736. https://doi.org/10.1021/ja00005a042
[14] Brinck T., Haeberlein M., Jonsson M.: J. Am. Chem. Soc., 1997, 119, 4239. https://doi.org/10.1021/ja962931+
[15] Kamat J., Devasagayam T.: Redox Rep., 1999, 4, 179. https://doi.org/10.1179/135100099101534882
[16] Klein E., Lukeš V., Ilcin M.: Chem. Phys., 2007, 336, 51. https://doi.org/10.1016/j.chemphys.2007.05.007
[17] Chandra K., Uchimaru T.: Int. J. Mol. Sci., 2002, 3, 407. https://doi.org/10.3390/i3040407
[18] Klein E., Lukeš V.: J. Phys. Chem. A, 2006, 110, 12312. https://doi.org/10.1021/jp063468i
[19] Mazzone G., Malaj N., Russo N., Toscano M.: Food Chem., 2013, 141, 2017. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.05.071
[20] Mazzone G., Malaj N., Galano A., et al..: RSC Adv., 2015, 5, 565. https://doi.org/10.1039/C4RA11733F
[21] Wright J., Johnson E., DiLabio G.: J. Am. Chem. Soc., 2001, 123, 1173. https://doi.org/10.1021/ja002455u
[22] Becke A.: Phys. Rev. A, 1988, 38, 3098. https://doi.org/10.1103/PhysRevA.38.3098