Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Аналіз парової фази ароматичних сполук з використанням пористих адсорбентів

Tamara Misharina
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht05.03.347
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf193.8 KB
Abstract: 
Розроблена нова методика кількісного визначення летких сполук у паровій фазі над зразками. Речовини були екстраговані і попередньо сконцентровані з парової фази полімерних пористих адсорбентів за умов термодинамічної рівноваги, з подальшим їх екстрагуванням з адсорбентів за допомогою органічних розчинників. Остаточний контроль був проведений з використанням капілярної газової хроматографії та застосуванням внутрішнього стандарту. Вивчено вплив тривалості адсорбції та концентрації речовин у водному розчині на ступінь вилучення і знайдено лінійні кореляції між кількістю речовини в газовій та водній фазах. Запропоновано використовувати такий метод для визначення летких речовин в газовій фазі над рідкими та твердими матрицями різного складу.
References: 

[1] Wilson C. and Brown W.: J. Sens. Stud., 1997, 21, 69.
[2] Seurve A., Diaz M. and Voilley A.: J. Agric. Food Chem., 2000, 48, 4296.
[3] Golovnya R. and Misharina T.: Zh. Anal. Khim., 1981, 36, 1390.
[4] Ettre L.: [in:] Rouseff R. and Cadwallader K. (Eds.) Headspace Analysis of Food and Flavours: Theory and Practice. Academic Plenum, New York 2001.
[5] Nongonierma A., Cayot P., Le Quere J. et al.: Food Rev. Int., 2006, 22, 51.
[6] Zhu J. and Chai X.-C.: Curr. Anal. Chem., 2005, 1, 79.
[7] Flamini G.: Curr. Anal. Chem., 2007, 3, 149.
[8] Angerosa F., Servili M., Selvaggini R. et al.: J. Chromatogr. A, 2004, 1054, 17.
[9] Arthur C. and Pawliszyn J.: Anal. Chem., 1990, 62, 2145.
[10] Baltussen E., Sandra P., David F. and Cramers C.: J. Microcolumn Sep., 1999, 11, 737.
[11] Vichi S., Castellote A., Pizzale L. et al.: J. Chromatogr. A, 2003, 983, 19.
[12] Bellesia F., Pinetti U., Rinaldi R. et al.: Food Chem., 2003, 83, 55.
[13] Ruiz J., Cava R., Ventanas J. and Jensen M.: J. Agric. Food Chem., 1998, 46, 4688.
[14] Demyttenaere M., Sanchez Martinez J., Verhe R. et al.: J. Chromatogr. A, 2003, 985, 221.
[15] Tienpont B., David F., Bicchi C. and Sandra P.: J. Microcolumn Sep., 2000, 12, 577.
[16] Griffit S., Wyllie S. and Markham J.: J. Chromatogr. A, 1999, 894, 221.
[17] Zhu P.-L., Liu C.-L. and Liu M.-C.: J. Chromatogr. A, 2003, 988, 25.
[18] Zhang Z. and Pawliszyn J.: J. Anal. Chem., 1993, 65, 1843.
[19] Engels W., Dekker R., Jong C. et al.: Int. Dairy J., 1997, 7, 255.
[20] Guitard R., Puigdemont A. and Arboix A.: J. Chromatogr., 1989, 491, 271.
[21] Seure A., Philippe E., Rochard S. and Voilley A.: Food Res. Int., 2007, 40, 480.
[22] Guichard E.: Food Rev. Int., 2002, 18, 49.
[23] Jouquand C., Ducruet V. and Giampaoli P.: Food Chem., 2004, 85, 467.
[24] Savary G., Guichard E., Doublier J.-L. and Cayot N.: Food Res. Int., 2006, 39, 372.
[25] Ettre L., Welter C. and Kolb B.: Chromatographia, 1993, 35, 73.
[26] Athes V., Pena Y., Lillo M. et al.: J. Agric. Food Chem., 2004, 52, 2021.
[27] Bylaite E., Ilgunaite Z., Meyer A. and Alder-Nissen M.: J. Agric. Food Chem., 2004, 52, 3542.