Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Визначення хімічного складу екстракту абрикосового жмиха (prunus armeniaca l.)

Victoria Vorobyova1, Anastasiia Shakun1, Olena Chygyrynets’1, Margarita Skiba2
Affiliation: 
1 National Technical University of Ukraine «Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute», 37, Peremogy Ave., 03056 Kyiv, Ukraine 2 Ukrainian State Chemical-Engineering University, 8, Gagarina Ave., 49066 Dnipro, Ukraine vorobyovavika1988@gmail.com
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht13.03.391
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf466.27 KB
Abstract: 
Вивчено комплексну характеристику компонентних профілів екстракту абрикосового жмиха (Prunus armeniaca L.) залежно від використовуваних систем розчинників. За допомогою ІЧ-спектроскопії, УФ-спектроскопії та газової хромато-мас-спектроскопії проаналізовані екстракти, отримані пропан-2-олом, декаметилциклопентасилоксаном та сумішшю силікону і пропан-2-олу абрикосового жмиха.
References: 

[1] Islam T., Yu X., Badwal T., Xu B.: Chem. Cent. J., 2017, 11, 59. https://doi.org/10.1186/s13065-017-0287-z
[2] Gokbulut I., Karabulut I.: Food Chem., 2012, 132, 1098. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.11.080
[3] Roussos P., Sefferou V., Denaxa N. et al.: Scientiahorticulturae, 2011, 129, 472. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2011.04.021
[4] Zhang T., Wei X., Miao Z. et al.: Chem. Cent. J., 2016, 10, 47. https://doi.org/10.1186/s13065-016-0195-7
[5] Chyhyrynets O., Fateev Y., Vorobiova V. et al.: Mater. Sci., 2016, 51, 644. https://doi.org/10.1007/s11003-016-9886-4
[6] Vorob’iova V., Chyhyrynets’ O., Vasyl’kevych O.: Mater. Sci., 2015, 50, 726. https://doi.org/10.1007/s11003-015-9778-z
[7] Chygyrynets’ E., Vorobyova V.: Chem. Chem. Technol., 2014, 8, 235.
[8] Gündoğdu M., Kan T., Gecer M.: HortScience, 2013, 48, 696.
[9] Svarcova I., Jan H., Valentova K.: Biomedical Papers, 2007, 151, 163. https://doi.org/10.5507/bp.2007.031
[10] Karapetyan T., Mirzoyan V., Hanisyan R., Sahakyan N.: The New Armenian Medical Journal, 2011, 5, 44.
[11] Dragovic-Uzelac V., Levaj B., Mrkic V. et al.: Food Chem., 2007, 102, 966. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.04.001
[12] Melgarejo P., Calín‐Sánchez Á., Carbonell‐Barrachina Á. et al.: J. Sci. Food Agricult., 2014, 94, 85.
https://doi.org/10.1002/jsfa.6201
[13] Khodadadi B., Bordbar M., Nasrollahzadeh M.: J. Colloid Interf. Sci., 2017, 409, 1. https://doi.org/10.1016/j.jcis.2016.11.032
[14] VasileDulf K., Vodnar D., Dulf E., PinteaA.: Chem. Cent. J., 2017, 11, 92. https://doi.org/10.1186/s13065-017-0323-z
[15] Erdogan-Orhan I., Kartal M: Food Res. Int., 2011, 44, 1238. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2010.11.014
[16] Solís-Solís H., Calderón-Santoyo M., Schorr-Galindo S. et al.: Food Chem., 2007, 105, 829. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.01.061
[17] Lapornik B., Prošek M., Wondra A.: J. Food Eng., 2005, 71, 214. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.10.036
[18] Cheaib D., El Darra N., Rajha H. et al.: Antioxidants, 2018, 7, 11. https://doi.org/10.3390/antiox7010011