Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Теоретичні дослідження деяких похідних тіосемікарбазиду з міддю з використанням теорії функціонала густини

Tarik Attar1, 2, Boulanouar Messaoudi1, 3, Naceur Benhadria1
Affiliation: 
1 Superior School of Applied Sciences, P.O. Box 165 RP, Tlemcen, 13000, Algeria 2 Laboratory ToxicoMed, University of Abou Bekr Belkaïd, B.P.119, Tlemcen, 13000, Algeria 3 Laboratory of Applied Thermodynamics and Molecular Modeling, Department of Chemistry, University of Abou Bekr Belkaïd, B.P. 119, Tlemcen, 13000, Algeria att_tarik@yahoo.fr
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht14.01.020
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf463.2 KB
Abstract: 
Проведені теоретичні дослідження виявлення слідів міді у водному розчині з використанням двох похідних тіосемікарбазидів як лігандів: 4-етил-3-тіосемікарбазиду і тіосемікарбазиду. Експериментальні дослідження проведені за допомогою адсорбційної інверсійної вольтамперометрії. Квантово-хімічні розрахунки виконані на базі 6-31G(d) у поєднанні з методом апроксимації локальної спінової щільності та реалізовані в пакеті програм Gaussian 09. Доведено наявність значної залежності між сумарною енергією комплексів міді та межею виявлення: чим стабільніший комплекс, тим нижча межа виявлення. Отримані результати добре узгоджуються з експериментальними висновками.
References: 

[1] Bhattacharya P., Misra S., Hussain M.: Scientifica, 2016, 2016, 1. https://doi.org/10.1155/2016/5464373
[2] Attar T., Harek Y., Larabi L.: Mediterr. J. Chem., 2014, 2, 691. https://doi.org/10.13171/mjc.2.6.2014.22.02.30
[3] Mojtaba H., Ahmad R., Mohammad Y.: Sens. Actuator. B, 2011, 160, 121. https://doi.org/10.1016/j.snb.2011.07.022
[4] Xing X., Liu S., Yu J. et al.: Biosens. Bioelectron., 2012, 31, 277. https://doi.org/10.1016/j.bios.2011.11.012
[5] Farghaly O., Abdel-Hameed R., Abu-Nawwas A.: Int. J. Electrochem. Sci., 2014, 9, 3287.
[6] Abu-Shandi K.: Chem. Chem. Technol., 2018, 12, 147. https://doi.org/10.23939/chcht12.02.147
[7] Yue W., Bange A., Riehl B. et al.: Electroanalysis, 2012, 24, 1909. https://doi.org/10.1002/elan.201200302
[8] Yardım Y., Gülcan M., Sentürk Z.: Food Chem., 2013, 141, 1821. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.04.085
[9] Idris A., Mabuba N., Arotiba O.: J. Electroanal. Chem., 2015, 758, 7. https://doi.org/10.1016/j.jelechem.2015.10.009
[10] Ardila J., Oliveira G., Medeiros R. et al.: J. Electroanal. Chem., 2013, 690, 32. https://doi.org/10.1016/j.jelechem.2012.11.038
[11] Illuminati S., Annibaldi A., Truzzi C. et al.: J. Electroanal. Chem., 2015, 755, 182. https://doi.org/10.1016/j.jelechem.2015.07.023
[12] Abbasi S., Khani H., Tabaraki R.: Food Chem., 2010, 123, 507. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.03.043
[13] Attar T., Harek Y., Larabi L.: J. Korean. Chem. Soc., 2013, 57, 568. https://doi.org/10.5012/jkcs.2013.57.5.568
[14] Frisch M., Trucks G., Schlegel H. et al.: Gaussian 09, Revision A.02, Gaussian Inc Wallingford CT, 2009, 34.
[15] Domingo L., Aurell M., Perez P. et al.: Tetrahedron, 2002, 58, 4417. https://doi.org/10.1016/S0040-4020(02)00410-6
[16] Besler B., Merz K., Kollman P.: J. Comput. Chem., 1990, 11, 431. https://doi.org/10.1002/jcc.540110404
[17] Sen K., Jorgenson C. (Eds.): Electronegativity, Structure and Bonding, Vol. 66, Springer Verlag, Berlin, Heidelberg, New York, London, Paris, Tokyo 1987.
[18] Pal S., Roy R., Chandra R.: J. Phys. Chem., 1994, 98, 2314. https://doi.org/10.1021/j100060a018
[16] Parr R., von Szentpaly L., Liu S.: J. Am. Chem. Soc., 1999, 121, 1922. https://doi.org/10.1021/ja983494x
[20] Geerlings P., De Proft F., Langenaeker W.: Chem. Rev., 2003, 103, 1793. https://doi.org/10.1021/cr990029p
[21] Parr R., Donnelly R., Levy M. et al.: J. Chem. Phys., 1978, 68, 3801. https://doi.org/10.1063/1.436185
[22] Kohn W., Sham L.: J. Phys. Rev. A, 1965, 140, 1133. https://doi.org/10.1103/PhysRev.140.A1133
[23] Parr R.G., Pearson R.G.: J. Am. Chem. Soc., 1983, 105, 7512. DOI: 10.1021/ja00364a005
[24] Koopmans T.: Physica, 1933, 1, 104. https://doi.org/10.1016/S0031-8914(34)90011-2
[25] Jaramillo P., Domingo L., Chamorro E. et al.: J. Mol. Struct. Theochem., 2008, 865, 68. https://doi.org/10.1016/j.theochem.2008.06.022
[26] Contreras R., Andres J., Safont V. et al.: J. Phys. Chem. A., 2003, 107, 5588. https://doi.org/10.1021/jp0302865
[27] Parr R., Yang W.: J. Am. Chem. Soc., 1984, 106, 4049. https://doi.org/10.1021/ja00326a036
[28] Yang W., Mortier W.: J. Am. Chem. Soc., 1986, 108, 5708. https://doi.org/10.1021/ja00279a008
[29] De Proft F., Martin J., Geerlings P.: Chem. Phys. Lett., 1996, 256, 400. https://doi.org/10.1016/0009-2614(96)00469-1
[30] Nguyen L., Ngoc L., De Proft F. et al.: J. Am. Chem. Soc., 1999, 121, 5992. https://doi.org/10.1021/ja983394r
[31] Rakitskaya T., Truba A., Radchenko E. et al.: Chem. Chem. Technol., 2018, 12, 1. https://doi.org/10.23939/chcht12.01.001