Одержання, характеристика та антиоксидаційна активність хітозанових мікрокапсул з живицею червоного імбірю та триполіфосфатом натрію, приготовлених методом емульсійного зшивання

Jayanudin1, 2, Mohammad Fahrurrozi1, Sang Kompiang Wirawan1, Rochmadi1
Affiliation: 
1 Chemical Engineering Department, Faculty of Engineering, Universitas Gadjah Mada Jl. Grafika No. 2, Yogyakarta, Indonesia 2 Chemical Engineering Department, Faculty of Engineering, Universitas Sultan Ageng Tirtayasa Jl. Jenderal Sudirman km.3, Cilegon, Indonesia rochmadi@ugm.ac.id
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht15.01.040
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf825.62 KB
Abstract: 
З використанням методу емульсійного зшивання приготовлено хітозанові капсули живиці червоного імбирю з триполіфосфатом натрію (ТПН) як зшиваючого агента. Визначено вплив концентрації хітозану та ТПН, а також величини рН на ефективність інкапсуляції, розмір частинок та властивості мікрокапсул хітозану. Визначено антиоксидантну активність мікрокапсул. Показано, що мікрокапсули можуть бути успішно одержані, не зважаючи на негладку поверхню.
References: 

[1] Abu-Thabit N., Makhlouf A.: Historical Development of Drug Delivery Systems: From Conventional Macroscale to Controlled, Targeted, and Responsive Nanoscale Systems. [in:] Makhlouf A., Abu-Thabit N. (Eds.), Stimuli Responsive Polymeric Nanocarriers for Drug Delivery Applications, Woodhead Publishing 2018, 1-41. https://doi.org/10.1016/B978-0-08-101997-9.00001-1
[2] Kotze A., Luessen H., Thanou M. et al.: Chitosan and Chitosan Derivatives as Absorption Enhancers for Peptide Drugs Across Mucosal Epithelia [in:] Mathiowitz E., Chickering III D., Lehr C. (Eds.), Bioadhesive Drug Delivery Systems: Fundamentals, Novel Approaches, and Development. CRC Press 2019, 341-386.
[3] Jayanudin, Fahrurrozi M., Wirawan S., Rochmadi: J. Appl. Biomater. Funct. Mater., 2019, 17, 1. https://doi.org/10.1177/2280800018809917
[4] Jameela S., Jayakrishnan A.: Biomaterials, 1995, 16, 769. https://doi.org/10.1016/0142-9612(95)99639-4
[5] Ofokansi K., Kenechukwu F., Isah A., Okigbo E: Trop. J. Pharm. Res., 2013, 12, 19. https://doi.org/10.4314/tjpr.v12i1.4
[6] Campos E., Coimbra P., Gil M: Polym. Bull., 2013, 70, 549. https://doi.org/10.1007/s00289-012-0853-4
[7] Akolade J., Oloyede H., Salawu M et al.: J. Drug Deliv. Sci. Technol., 2018, 45, 11. https://doi.org/10.1016/j.jddst.2018.02.001
[8] Jarudilokkul S., Tongthammachat A., Boonamnuayvittaya V.: Korean J. Chem. Eng., 2011, 28, 1247. https://doi.org/10.1007/s11814-010-0485-z
[9] Alqahtani F., Aleanizy F., El Tahir E. et al.: Saudi Pharm. J., 2019, 27, 82. https://doi.org/10.1016/j.jsps.2018.08.001
[10] Csaba N., Köping-höggård M., Alonso M.: Int. J. Pharm., 2009, 382, 205. https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2009.07.028
[11] El-Ghorab A., Nauman M., Anjum F. et al.: J. Agric. Food Chem., 2010, 58, 8231. https://doi.org/10.1021/jf101202x
[12] Vaidya S., Bhosale R., Singhal R.: Dry. Technol., 2006, 24, 983. https://doi.org/10.1080/07373930600776159
[13] Jayanudin, Fahrurrozi M., Wirawan S., Rochmadi: Res. J. Pharm. Technol., 2018, 11, 3431. https://doi.org/10.5958/0974-360X.2018.00633.9
[14] Tan L., Chan L., Heng P.: J. Microencapsul., 2005, 22, 253. https://doi.org/10.1080/02652040500100329
[15] Jayanudin, Fahrurrozi M., Wirawan S., Rochmadi: Eng. Sci. Technol. Int. J., 2018, 22, 458. https://doi.org/10.1016/j.jestch.2018.11.008
[16] Jayanudin, Fahrurrozi M., Wirawan S., Rochmadi: Sustain. Chem. Pharm., 2019, 12, 100132. https://doi.org/10.1016/j.scp.2019.100132
[17] Gbadegesin M., Odunola O.: Br. J. Med. Med. Res., 2013, 3, 2141. https://doi.org/10.9734/BJMMR/2013/4356
[18] Liu H., Gao C.: Polym. Adv. Technol., 2009, 20, 613. https://doi.org/10.1002/pat.1306
[19] Esquivel R., Juárez J., Almada M. et al.: Int. J. Polym. Sci., 2015, 2015. https://doi.org/10.1155/2015/502058
[20] Patil S., Gupta V., Gupta K., Doddayya H.: J. Biomed. Pharm. Res., 2014, 3, 51.
[21] Hasheminejad N., Khodaiyan F., Safari M.: Food Chem., 2019, 275, 113. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.09.085
22] Tripathy S., Das S., Prasad S. et al.: Int. J. Pharm., 2012, 434, 292. https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2012.05.064
[23] Omar Zaki S., Ibrahim M., Katas H.: J. Nanotechnol., 2015, 2015. https://doi.org/10.1155/2015/919658
[24] Ganesh S., Kumar D., Kumar B. et al.: Asian J. Pharm. Clin. Res., 2010, 3, 179.
[25] Hosseini S., Zandi M., Rezaei M., Farahmandghavi F.: Carbohydr. Polym., 2013, 95, 50. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2013.02.031
[26] Kedare S., Singh R.: J. Food Sci. Technol., 2011, 48, 412. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0251-1
[27] Eleazu C., Amadi C., Iwo G. et al.: Clin. Toxicol., 2013, 3, 1.
[28] Murthy P., Gautam R., Pura Naik J.: J. Food Process. Preserv., 2015, 39, 1905. https://doi.org/10.1111/jfpp.12428
[29] Bellik Y.:Asian Pacific J. Trop. Dis., 2014, 4, 40. https://doi.org/10.1016/S2222-1808(14)60311-X