Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Антиоксидантна активність та фітохімічний скрінінг екстракту жмиху абрикосу: експериментальні та теоретичні дослідження

Victoria Vorobyova1, Anastasiia Shakun1, Olena Chygyrynets’1, Margarita Skiba2, Julia Zaporozhets1
Affiliation: 
1 National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”, 37, Peremogy Ave., 03056 Kyiv, Ukraine 2 Ukrainian State Chemical-Engineering University, 8, Gagarina Ave., 49066 Dnipro, Ukraine vorobyovavika1988@gmail.com
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht14.03.372
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf569.12 KB
Abstract: 
Метою даного дослідження було вивченняВивчено компонентногоий складу та антиоксидантні властивості екстракту жмиха абрикосу (ЕЖА). З використанням етанолу (EtOH), силікону (D5) і суміші силікону та етанолу проведено екстрагування жЖмиху абрикосу екстрагували, використовуючи етанол (EtOH), силікон (D5) і суміш силікону і етанолу. Компонентний склад визначали мЗа допомогою методуетодом газової хромато-мас-спектроскопії (ГХ-МС) визначено компонентний склад. Проведено оцінювання Аантиоксидантнуої здатніостьі оцінювали, ЕЖА використовуючи різні методи (знижувальнуа здатність заліза (III), загальнуа антиоксидантнуа здатність і каталазнау активність). Розраховано квантово-хімічні індекси антиоксидантної активності, такі як енергія вищої зайнятої та нижчої вакантної молекулярних орбіталей (EВЗМО та EНВМО), енергетичний зазор між EВЗМО та EНВМО (ΔE), індекс жорсткості та електрофільності та інші.
References: 

[1] Okino Delgado C., Fleuri L.: Food Rev. Int., 2015, 32, 1. https://doi.org/10.1080/87559129.2015.1041183
[2] Gullón B., Gullón P., Eibes G. et al.: Sci. Total Environ., 2018, 645. 533. https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2018.07.155
[3] Lemes A., Álvares G., Egea M. et al.: Bioresour. Technol., 2016, 222, 210. https://doi.org/10.1016/j.biortech.2016.10.001
[4] Shakeel A., Mudasir A., Babu L. et al.: J. Adv. Res., 2016, 7, 17. https://doi.org/10.1016/j.jare.2015.02.007
[5] Skіba М., Vorobyova V., Pivovarov О. et al.: East.-Eur. J. Enterpr. Technol., 2018, 2, 51.
[6] Kumar K., Yadav A., Kumar V. et al.: Bioresour. Bioprocess., 2017, 4, 18. https://doi.org/10.1186/s40643-017-0148-6
[7] Maluf D., Gonçalves M., D’Angelo R. et al.: Cosmetics, 2018, 5, 46. https://doi.org/10.3390/cosmetics5030046
[8] Chyhyrynets O., Fateev Y., Vorobiova V. et al.: Mater. Sci., 2016, 51, 644. https://doi.org/10.1007/s11003
[9] Vorob’iova V., Chyhyrynets’ O., Vasyl’kevych O.: Mater. Sci., 2015, 50, 726. https://doi.org/10.1007/s11003-015-9778-z
[10] Vorobyova V., Chygyrynets’ O., Skiba M.: Int. J. Corros. Scale Inhibit., 2018, 7, 185. https://doi.org/10.17675/2305-6894-2018-7-2-6
[11] Vorobyova V., Chygyrynets’ O., Skiba M.: J. Chem. Technology and Metallurgy, 2018, 53, 336.
[12] Naheed A., Seema S., Alam K. et al.: Colloid Surf. B, 2010, 81, 81. https://doi.org/10.1016/j.colsurfb.2010.06.029
[13] Prabakaran M., Hemapriya V., Kim S. et al.: Arab. J. Sci. Eng., 2018, 1. https://doi.org/10.1007/s13369-018-3398-5
[14] Liao L., Moa S., Luo H. et al.: J. Colloid Interf. Sci., 2018, 520, 41. https://doi.org/10.1016/j.jcis.2018.02.071
[15] Abbas M., Kaddour S., Trari M.: J. Ind. Eng. Chem., 2014, 20, 745. https://doi.org/10.1016/j.jiec.2013.06.03
[16] Cheaib D., El Darra N., Rajha H.: Sci. World J., 2018, 2018. https://doi.org/10.1155/2018/8249184
[17] Das A., Dewanjee S.: Comput. Phytochem., 2018, 75. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-812364-5.00003-1
[18] Johnsen L., Skou P., Khakimov B., Bro R.: J. Chromatogr. A, 2017, 1503, 57. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2017.04.052
[19] Pilar P., Pineda M.: Anal. Biochem., 1999, 269, 337. https://doi.org/10.1006/abio.1999.4019
[20] Canabady-Rochellea L., Harscoat-Schiavoa C., Kessler V. et al.: Food Chem., 2015, 183, 129. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.02.147
[21] Maheshwari D., Yogendra K., Saroj K. et al.: Food Chem. Toxicol., 2011, 49, 2422. https://doi.org/10.1016/j.fct.2011.06.061
[22] HyperChemTM, Hypercube, Inc., Ontario, Canada 1994.
[23] Wang A., Lu Y., Du X. et al.: Struct. Chem., 2018, 29, 1067. https://doi.org/10.1007/s11224-018-1090-8
[24] Parr R., von Szentpály L., Liu S.: Am. Chem. Soc., 1999, 121, 1922. https://doi.org/10.1021/ja983494x
[25] Ardjani A., Mekelleche S.: J. Mol. Model., 2016, 22, 302. https://doi.org/10.1007/s00894-016-3160-4
[26] Stobiecka A.: Flavour Fragr. J., 2015, 30, 399. https://doi.org/10.1002/ffj.3256
[27] Farkas O., Jakus J., Heberger K.: Molecules, 2004, 9, 1079. https://doi.org/10.3390/91201079
[28] Michiels J., Kevers C., Pincemail J.et al.: Food Chem., 2012, 130, 986. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.07.117