Проблеми перероблення стічних вод виробництва харчових олив
DOI:
https://doi.org/10.23939/chcht04.02.147
Attachment | Size |
---|---|
full_text.pdf | 189.1 KB |
Keywords:
Abstract:
Показано, що при попередньому обробленню стічних вод харчових виробництв внаслідок осадження фосфатів кальцію утворюється значна кількість осаду, частина якого флотує на поверхню відстійного баку. Показано, що вапно, яке додається для усунення фосфору, одночасно усуває сульфати до рівня 2000 мг/л, а рідина, що взаємодіє з флотованим осадом, має низьку концентрацію сульфатів – біля 370 мг/л. Встановлені причини низької концентрації сульфатів
References:
[1] Ruffer H. and Rosenwinnkel K.: Oczyszczanie Sciekow Przemyslowych. Oficyna Wydawnicza Projprzem – EKO, Bydgoszcz 1998.
[2] Lopez- Montilla J., Pandey S., Shah D. and Crisalle O.: Water Research, 2005, 39, 1907.
[3] Moralez-Munoz S., Luque-Garcia J. and Luque de Castro M.: Chemospfere, 2004, 56, 943.
[4] Eaton A., Clesceri L. and Greenberg A.: Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, American Public Health Association, Washington 1995.