Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Дослідження механізму взаємодії лінолевої кислоти та 1-лінолеїл-2-олеоїл-3-ліноленоїлгліцерину з наночастинками Fe3O4

Iryna Tsykhanovska1, Victoria Evlash2, Alexandr Alexandrov1, Tatуana Gontar1, Daniil Shmatkov1
Affiliation: 
1 Ukrainian Engineering Pedagogic Academy, 16, Universitetskaya St., 61003 Kharkiv, Ukraine 2 Kharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkovskaya St., 61051, Kharkiv, Ukraine cikhanovskaja@gmail.com
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht13.03.303
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf1.76 MB
Abstract: 
Обгрунтовано механізм взаємодії наночастинок Fe3O4 з лінолевої кислотою та з 1-лінолеїл-2-олеоїл-3-ліноленоїлгліцерином, який представлений моделлю «двошарової координації». Методами ІЧ-Фур’є спектроскопії, трансмісійної електронної мікроскопії, енергодисперсійної рентгенівської спектроскопії, рентгенівської фотоелектронної спектроскопії, рентгенофазового і термогравіметричного аналізу вивчений механізм взаємодії лінолевої кислоти і соняшникової олії з наночастинками Fe3O4.
References: 

[1] Rogov I., Tokaev Eh., Kovalev Yu.: Ispolzovanie Syria s Vysokim Soderzhaniem Pishchevykh Volokon v Tekhnologii Dieticheskikh Miasnykh Produktov. Agroniitehimmp, Moskva 1988.
[2] Citrusovye volokna Herbacel AQ Plus – tip N: Specifikacii dlya pishchevyh dobavok i receptury, 2013. http://specin.ru/kletchatka/109.htm
[3] Pavlovich-Abril А., Rouzaud-Sández О., Romer-Baranzini А. L. et al.: J. Food Quality, 2015, 38, 30. https://doi.org/10.1111/jfq.12103
[4] Varastegani В., Zzaman W., Yang Т.: J. Food Quality, 2015, 38, 175. https://doi.org/10.1111/jfq.12129
[5] Http://www.pischevie-volokna.ru
[6] Rodríguez R., Jiménez А., Fernández-Bolaños J. et al.: Trends Food Sci. Tech., 2006, 17, 3. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2005.10.002
[7] Chang Т., Wang S., Wang С., Shi L. et al.: J. Food Quality, 2014, 37, 339. https://doi.org/10.1111/jfq.12096
[8] https://www.ingredientsnetwork.com/Herbacel_AQ_Plus_Citrus_manu_vegan_Cl...
[9] Beriain M., Gómez I., Ibáñez F. et al.: Improvement of the Functional and Healthy Properties of Meat Products [in:] Holban A.-M., Grumezescu A.-M. (Eds.), Food Quality: Balancing Health and Disease. Academic Press, NY 2018, 1-74. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-811442-1.00001-8
[10] Domoroshchenkova M., Demyanenko L., Kamysheva Т.: Maslozhyrovaya Prom., 2007, 4, 24.
[11] Lai W., Khong N., Lim S. et al.: Trends Food Sci. Tech.., 2017, 59, 148. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2016.11.014
[12] Heymans R., Tavernier I., Dewettinck К., Van der Meeren Р.: Trends Food Sci. Tech., 2017, 69A, 13. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2017.08.015
[13] Paglarini C., Furtado G., Biachi J. et al.: J. Food Eng., 2018, 222, 29. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2017.10.026
[14] Ramachandraiah K., M.-J. Choi, G.-P. Hong: Тrends Food Sci. Tech., 2018, 71, 25. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2017.10.017
[15] Ilyuha N., Barsova V., Kovalenko V., Tsyhanovska I.: Vost. Evr. Zh. PeredovyhTekhnol., 2010, 6, 32.
[16] Tsykhanovska I., Alexandrov A., Evlash V. et al.: East. Eur. J. Adv. Technol., 2018, 2, 70. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.126358
[17] Tsykhanovska I., Alexandrov A., Evlash V. et al.: East. Eur. J. Adv. Technol., 2018, 4, 61. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.140048
[18] Drmota A., Kosak A., Znidarsik A.: Mater. Technol., 2008, 42, 79.
[19] Mahdavi M., Ahmad M., Haron M. et al.: Molecules, 2013, 18, 7533. https://doi.org/10.3390/molecules18077533
[20] Zhang L., He R., Gu H.-C.: Appl. Surf. Sci., 2006, 253, 2611. https://doi.org/10.1016/j.apsusc.2006.05.023
[21] Chernyshova I., Ponnurangam S., Somasundaran P.: Langmuir, 2011, 27, 10007. https://doi.org/10.1021/la2017374
[22] Alexandrov A., Tsykhanovska I., Evlash V. et al.: East. Eur. J. Adv. Technol., 2017, 5, 61. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.111522
[23] Tsykhanovska I., Skurikhina L., Evlash V. et al.: Ukr. Food J., 2018, 7, 379. https://doi.org/10.24263/2304-974X-2018-7-3-4
[24] Tsykhanovska I., Alexandrov A., Evlash V. et al.: Eureka: Life Sci., 2018, 4, 63. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00511
[25] Tsykhanovska I., Alexandrov A., Evlash V. et al.: Eureka: Life Sci., 2018, 2, 67. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2018.00611
[26] Russ J.: Fundamentals of Energy Dispersive X-Ray Analysis. Butterworth-Heinemann 1984.
[27] ICCD: The International Centre For Diffraction Data. http://www.icdd.com/
[28] Wang L.: Advances in nanocomposites, 2008, 34, 289.
[29] Hajdu A., Illes E., Tombacz E., Borbath I.: Colloid. Surf., 2009, 347, 104. https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2008.12.039
[30] Shen Y., Tang J., Nie Z. et al.: Sep. Purif. Technol., 2009, 68, 312. https://doi.org/10.1016/j.seppur.2009.05.020
[31] Skopenko V., Civadze A., Savranskij L., Garnovskij A.: Koordinacionnaya Khimia. Akademkniga, Moskva 2007.
[32] Steed J., Atwood J.: Supramolecular Chemistry. John Wiley & Sons, Ltd., Chichester 2009.
[33] Andrade F. R. D. et al.: Geol. USP, Sér. cient., 2016, 16, 19. https://doi.org/10.11606/issn.2316-9095.v16i2p19-24
[34] Kazeminezhad I., Mosivand S.: Аcta Phys. Polonica A., 2014, 125, 1210. https://doi.org/10.12693/APhysPolA.125.1210 [35] Yamashita Т., Hayes Р.: Appl. Surf. Sci., 2008, 254, 2441. https://doi.org/10.1016/j.apsusc.2007.09.063
[36] Poulin S., França R., Moreau-Bélanger L.: J. Phys. Chem. C, 2010, 114, 10711. https://doi.org/10.1021/jp100964x
[37] Levitin E., Vedernikova I., Onoprienko T., Tsykhanovska I.: Farmakom, 2007, 1, 61.
[38] Sahoo Y., Pizem H., Fried T. et al.: Langmuir, 2001, 17, 7907. https://doi.org/10.1021/la010703+
[39] Shen L., Laibinis P., Hatton T., Langmuir, 1999, 15, 447. https://doi.org/10.1021/la9807661
[40] Yee C., Kataby G., Ulman A. et al.: Langmuir, 1999, 15, 7111. https://doi.org/10.1021/la990663y
[41] Bozort R: Ferromagnetism. Izd-vo standartov, Moskva 1986.
[42] Goss C.: Phys. Chem. Minerals, 1988, 16, 164. https://doi.org/10.1007/BF00203200