ОПТИМІЗАЦІЯ ГОЛОВНОГО БРОДІННЯ ВИСОКОГУСТИННОГО ПИВНОГО СУСЛА
DOI:
https://doi.org/10.23939/chcht10.03.349
Attachment | Size |
---|---|
full_text.pdf | 249.79 KB |
Abstract:
Створено математичну модель, яка дає можливість розрахувати вміст вищих спиртів та естерів залежно від початкової концентрації сусла та температури бродіння. За рівняннями математичної моделі здійснено оптимізацію процесу. Встановлено, що для одержання пива високої якості за технологією високогустинного пивоваріння концентрація сусла повинна становити 14–15 % сухих речовин, а температура головного бродіння 284–285 К.
References:
[1] Tonyuk M. and Varankina O.: Vestnik Kharkov.Politechn.Inst., 2012, 9, 105.
[2] Stewart G.: Cerevisia, 2007, 32, 37.
[3] Faradjeva E. and Chusova A.: Izv. VUZov. Pishchevaya Technol., 2001, 5-6, 62.
[4] Sigler K., Matoulková D., Dienstbier M. and Gabriel Sigler P.: Appl. Microbiol. Biotechnol., 2009, 82, 1027.
[5] Pfenninger H.: Brautechnische Analysenmethoden, Band III. Selbstverlag der MEBAK 1996.
[6] Мeledina T. and Danina M.: Metody Planirovaniya i Obrabotki Rezultatov Nauchnykh Issledovaniy. IXiBT, Sankt-Peterburg 2015.
[7] Kharandiuk T., Kosiv R., Palianytsia L. and Berezovska N.: 81 Miznarodna Nauk. Conf. Molodykh Vchenykh, Aspirantiv i Studentiv. Ukraine, Kyiv 2015, 226.