Error message

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1439 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3557 of /home/science2016/public_html/includes/bootstrap.inc).

Антимікробні пакувальні матеріали з полі(молочної кислоти) Із включеннями мікрочастинок пектину-нисаплину

LinShu Liu, Tony Jin, Victoria Finkenstadt, Cheng-Kung Liu, Peter Cooke, David Coffin, Kevin Hicks and Charlie Samer
DOI: 
https://doi.org/10.23939/chcht03.03.221
AttachmentSize
PDF icon full_text.pdf1.63 MB
Abstract: 
Вивчено термостабільність низину та Нисаплину® у присутності та відсутності пектину. Внаслідок змішування низину і Нисаплину® з пектином спостерігається інгібування росту мікробів, навіть при нагріванні до 433 К. Водночас, у відсутності пектину низин повністю дезактивується після термооброблення. Силовим атомним мікроскопічним аналізом встановлено, що низин і пектин у розчині комплексуються. Ймовірно, утворення комплексу між полісахаридами і поліпептидами приводить до підвищення термостабільності низину, незважаючи на те, що механізм цього процесу вимагає ще детального вивчення. Ко-екструзією полімолочної кислоти і мікрочастинок пектин-Нисаплину® були виготовлені тонкі мембрани. Незважаючи на високі температури екструзії, наявність пектину захищає біологічну активність низину і одержані мембрани є антимікробними та можуть використовуватись як внутрішнє покриття багатошарових пакувальних матеріалів.
References: 

[1] Cutter C.: Meat Science, 2006, 74, 131.
[2] Auras R., Harte B. and Selke S.: Macromol. Biosci., 2004, 4, 835.
[3] Krishnamurthy K., Demirci A., Puri V. and Cutter C.: Transact. Am. Soc. Agricult. Eng., 2004, 47, 1141.
[4] Weber C., Haggard V., Festersen R. and Bertelsen G.: Food Additives & Contaminants, 2002, 19, 172.
[5] Petersen K., Nielsen P., Bertelsen G. et al.: Trend in Food Sci. & Techn., 1995, 10, 52.
[6] Aasen I., Markussen S., Moretro T. et al.: Int. J. Food Microbiology, 2003, 87, 35.
[7] Jong D., Boumans A., Slaghek T. et al.: Food Additives & Contaminants, 2005, 22, 975.
[8] Cutter C.: Critical Rev. in Food Sci. Nutrition, 2002, 42, 151.
[9] Cooksey K.: Food Additives & Contaminants, 2005, 20, 980.
[10] Kruijf N., Van Beest M., Rijk R. et al.: Food Additives & Contaminants, 2002, 19, 144.
[11] Garlotta D., Doane W., Shogren R. et al.: J. Appl. Polym. Sci., 2003, 88, 1775.
[12] Suyatama N., Copinet A., Tighzert L. and Coma V.: J. Polym. Environ., 2004, 12, 1.
[13] Sodergaard A.: Proceedings of the Food Biopack Conference, Copenhagen, Denmark, 2000, 14.
[14] Alanson A.: J. Food Safety, 1999, 63, 131.
[15] Mustapha A., Ariyapitipun T. and Clarke A.: J. Food Sci., 2002, 67, 262.
[16] Liu L., Finkenstadt V., Liu C.-K. et al.: J. Appl. Polym. Sci., 2007, 16, 801.
[17] Liu L., Fishman M., Hicks K. and Liu C.-K.: J. Agricult. Food Chemistry, 2005, 53, 9017.
[18] Motlagh A., Johnson M. and Ray B.: J. Food Protection, 1991, 54, 873.
[19] Alison E. and Delves-Broughton J.: Nisin [in:] Robinson R. (ed.), Encyclopedia of food microbiology. Elsevier 2004, 191-198.
[20] Tramer J.: J. Chem. Ind., 1966, 11, 446.
[21] Dawson P., Carl G., Acton J. and Han I.: Poultry Science, 2002, 81, 721.
[22] Siragusa G., Cutter C. and Willet J.: Food Microbiology, 1999, 16, 229.
[23] Thakur B., Singh R. and Handa A.: Critical Rev. Food Sci. & Nutrition, 1997, 37, 47.
[24] Schilling C., Tomasik P., Karprovich D. et al.: J. Polym. Environ., 2005, 13, 57.
[25] Callister W.: Materials science and engineering. 5th edn. Wiley, New York 2000, 800-801.
[26] Liu L., Liu C.-K., Fishman M. and Hicks K.: J. Agricult. Food Chemistry, 2007, 55, 2349.
[27] Brown W.: Plastics in food packaging: properties, design and fabrication. Marcel Dekker, NY 1992.